Loading...
 

Roberto Bolaño  

Detectivii salbatici


Traducere: Dan Munteanu Colán
ISBN: 978-973-102-400-4
Nr pagini: 768
Format: 13x20 cm
Aparitie: 2013

Pret: 54.90 lei

Roman distins cu Premiul Romulo Gallegos

O scrisoare de dragoste adresată generaţiei mele. – ROBERTO BOLAÑO

Un roman extraordinar in toate sensurile, care confirmă strălucitoarea calitate literară a lui Roberto Bolaño, un autor recunoscut de critica cea mai exigentă ca una dintre marile revelaţii ale literaturii latinoamericane din anii ’90.

Arturo Belano şi Ulises Lima, detectivii sălbatici, pornesc în căutarea Cesáreei Tinajero, misterioasa scriitoare dispărută în Mexic în anii imediat următori Revoluţiei. Călătoria propriu-zisă şi consecinţele ei se prelungesc timp de douăzeci de ani, din 1976 până în 1996, timpul canonic al oricărei peregrinări, bifurcându-se prin multiple personaje şi continente, într-o naraţiune uluitoare ce reuneşte iubire şi moarte, asasinate şi escapade turistice, case de nebuni şi universităţi, dispariţii şi apariţii.

Scenariul ne poartă prin Mexic, Nicaragua, Statele Unite, Franţa, Spania, Austria, Israel şi Africa, pe urmele celor doi poeţi „disperaţi” (traficanţi de droguri câteodată), enigmaticii protagonişti ai acestei cărţi care se poate citi şi ca un extrem de rafinat thriller de Orson Welles, străbătut de un umor iconoclast şi feroce.

De acelasi autor:

Convorbiri telefonice

Personaje din cele mai diverse – un bătrân scriitor sud-american angajat alături de un tânăr debutant într-o cursă a premiilor literare provinciale, o fostă divă a cinema...

Anvers

Anvers este big bang-ul din care opera ulterioară a lui Bolaño, de la Literatura nazistă în America la Detectivii sălbatici şi ...