Loading...
 

Roberto Bolaño  

Anvers


Traducere: Horia Barna
ISBN: 978-973-102-311-3
Nr pagini: 128
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2011

Pret: 29.90 lei

Întâlnim în acest pseudo-thriller fără deznodământ cadavre şi poliţişti rătăciţi pe drumul Castelldefels şi Barcelona, o roşcată misterioasă despre care vorbeşte toată lumea, dar nevăzută de nimeni, un vagabond cocoşat trăind în pădure, un asasinat congelat în memoria câtorva, plaje măturate de o lungă toamnă mediteraniană, albastrul mării, flash-uri de scene sadomasochiste, campinguri pustii asemenea celui în care un chilian pe nume Roberto Bolaño scrie romanul pe care îl citim, halucinaţii, transcrieri de coşmaruri, primii detectivi fantomatici în derivă.

Anvers este big bang-ul din care opera ulterioară a lui Bolaño, de la Literatura nazistă în America la Detectivii sălbatici şi 2666, se va naşte. A fost scris în sărăcie şi clandestinitate, în Spania, în anul 1980. Va rămâne inedit şi nu va fi publicat decât douăzeci şi doi de ani mai târziu, cu câteva luni înainte de moartea autorului.
Deopotrivă naraţiune fragmentată şi poem în proză, de o frumuseţe frenetică şi devoratoare, Anvers este, după cum îl definea însuşi autorul, radical şi solitar.

De acelasi autor:

Convorbiri telefonice

Personaje din cele mai diverse – un bătrân scriitor sud-american angajat alături de un tânăr debutant într-o cursă a premiilor literare provinciale, o fostă divă a cinema...

Detectivii salbatici

Un roman extraordinar in toate sensurile, care confirmă strălucitoarea calitate literară a lui Roberto Bolaño, un autor recunoscut de critica cea mai exigentă ca una dintre marile re...